Gazonul vara

Gazonul vara - Verdetot.ro

Gazonul întreținut „după ureche” poate avea de suferit pe perioada verii. Pentru a remedia această problemă, trebuie să schimbați modul în care aveți grijă de peluza dumneavoastră, în special fertilizarea adecvată și irigarea. Pentru a obține rezultatul dorit, este necesar să aveți informații corecte și să le puneți în practică fără nicio abatere.

În cazul fericit în care peluza dumneavoastră este destul de densă, trebuie schimbat modul de a iriga și de a aplica îngrășământ. Acestea fiind spuse, să le luăm pe rând.

Irigarea se face rar și abundent, în niciun caz zilnic. În lipsa sistemului de irigat, optați pentru aspersoare mobile, dar nu udați din mână cu furtunul. Verificați uniformitatea distribuției apei în peluză (de multe ori sistemul de irigat nu este montat corect). De asemenea verificați și în cât timp se adună 12-15 litri de apă pe metru pătrat, aceasta fiind cantitatea de apă necesară pentru a înlocui o ploaie sănătoasă.

Fertilizarea trebuie să fie calitativă și îndestulătoare. În acest sens puteți opta pentru aplicarea de îngrășământ all season Perfect Life, după care se irigă abundent. În ziua următoare, pentru un plus de hrană oferiți gazonului dumneavoastră îngrășământ foliar, cum ar fi Regenerate combinat cu Green Boost și Deep Green. Doza și modul de aplicare le găsiți în descrierea fiecărui produs la secțiunea magazin.

Scarificarea este un alt pas recomandat pentru îmbunătățirea aspectului gazonului. Această operație poate fi efectuată înainte de aplicarea îngrășământului solidfolosind scarificatorul cu sârme pe o treaptă înaltă, cu iarbă tunsă la înălțimea normală, și făcând o singură trecere. Apoi, cu mașina de tuns puteți curăța iarba rămasă în urma scarificatorului. Scarificarea ușoară, cu scarificatorul cu sârme, poate fi efectuată oricând, indiferent de căldură. Singura condiție este să nu o faceți în mijlocul zilei, ci după ora 15:00-16:00, iar solul să fie bine uscat.

Tunderea corectă înseamnă să nu tăiați mai mult de o treime din lungimea firului de iarbă. Pentru acest lucru, trebuie tunsă la fiecare 6-7 zile pe cea mai înaltă treaptă. Cuțitele mașinii de tuns trebuie să fie bine ascuțite pentru a nu deteriora gazonul.

În cazul în care peluza dumneavoastră prezintă distanțe mari, peste 3-4 degete între plante pe toată suprafața, trebuie să vă pregătiți pentru supraînsămânțare. Cea mai bună perioadă pentru asta fiind începutul toamnei. Deoarece temperatura scade regulat sub 28 de grade Celsius, puteți aplica erbicide. Suprainsămânțați pentru a oferi densitate curții, pentru a scăpa de buruieni și pentru a umple golurile din peluză.

Aerisirea peluzei este, de asemenea, importantă pentru a îmbunătăți circulația aerului și a apei în sol, precum și pentru a preveni compactarea solului. Aerisirea se poate realiza cu ajutorul unui aerator sau cu unelte speciale pentru aerare.

Pentru a evita situația în care trebuie să vă salvați gazonul pe perioada verii, vă recomandăm să citiți și celelalte articole. Acolo veți găsi operațiile care trebuie efectuate pe tot parcursul anului.

Produse Recomandate

Îngrășământ solid Perfect Life - Verdetot.roIS0005KG2Îngrășământ solid Perfect Life - Verdetot.roIS0005KG20
Adaugă la favorite
Îngrășământ solid Perfect Life
Pret de vanzare 74,90 lei - 364,00 lei
Îngrășământ organic Regenerate - Verdetot.roIF0006L1Îngrășământ organic Regenerate
Adaugă la favorite
Îngrășământ organic Regenerate
Pret de vanzare 72,90 lei
Îngrășământ lichid gazon & plante Deep Green - Verdetot.roIF0003L1Îngrășământ lichid gazon & plante Deep Green
Adaugă la favorite
Îngrășământ lichid gazon & plante Deep Green
Pret de vanzare 62,90 lei

Bara laterală

Blog categories

Această secțiune nu include în prezent niciun conținut. Adăugați conținut în această secțiune folosind bara laterală.

Recent Post

Această secțiune nu include în prezent niciun conținut. Adăugați conținut în această secțiune folosind bara laterală.

Blog tags