Buruienile și mușchiul în gazon

Buruienile și mușchiul în gazon - Verdetot.ro

Buruienile apar atunci când solul nu este acoperit cu gazon sau alte plante. Aplicarea erbicidelor nu este eficientă dacă nu schimbăm modul de a întreține peluza, adică să facem în așa fel încât gazonul să se îndese, plantele decorative să se dezvolte și astfel să nu mai rămână loc buruienilor.

Dacă gazonul dumneavoastră suferă de îmburuienare puternică, aplicați erbicide selective, dar doar după 1 aprilie când soarele începe să stea mai mult pe cer. Nu aplicați la gazonul proaspăt ieșit din iarnă. Acesta nu e în cea mai bună formă a sa, iar erbicidele afectează într-o oarecare măsură și gazonul. La 2-3 săptămâni după erbicidare, scarificați cu arborele cu lame, distribuiți semințe și îngrășământ, iar apoi aplicați top-dressing. Pentru a evita să mai ajungeți în această situație, vă invităm să citiți și restul articolelor de pe site. O peluză întreținută corespunzător nu ar trebui să aibă parte de prea multe buruieni.

Cele mai întâlnite buruieni în gazon

În cazul trifoiului, in primul rând, aveți grijă la irigare. Cât de des este făcută și cu ce cantitate de apă, și începeți un program regulat de 4 fertilizări solide pe an. Eliminarea trifoiului se face prin scarificarea cu arborele cu sârme. În cazul în care îmburuienarea este într-un stadiu avansat, aplicați erbicide selective, după care întrețineți corect gazonul.

În cazul în care vă confruntați cu poa annua, cel mai probabil peluza dumneavoastră a primit prea multă apă. Aruncați o privire asupra sistemului de irigat. Se poate ca buruiana să fie prezentă în zonele mai umbrite unde gazonul trebuie să primească mai puțină apă.

Dacă pe parcursul anului irigarea a fost excesivă, în perioada de toamnă-iarnă apar mușchii datorită faptului că solul a fost îmbibat cu apă, nu a fost lăsat să se usuce bine de tot la suprafață înainte de a iriga. Mușchiul nu are rădăcină, apare pe solul umed și se hrănește cu apa de la suprafață, iar revizuirea cantității de apă administrată în acea zonă duce la întreruperea dezvoltării mușchiului. Bureții apar în perioadele caniculare la peluzele irigate excesiv – de obicei de două ori pe zi.

Sfaturi

În plus, lipsa scarificării este un alt factor care duce la apariția acestor dăunători, deoarece pe sol se adună prea multă materie organică. Ar fi bine ca scarificarea să fie făcută la începutul fiecărui anotimp sau de cel puțin 2 ori pe an, astfel încât solul să nu aibă parte de prea multă umiditate.

Irigarea și scarificarea de întreținere realizate corect fac ca acești dăunători să fie ușor de eliminat.

Pentru a îndepărta mușchiul în totalitate, se va realiza scarificarea cu arborele cu lame și supraînsămânțarea pentru îndesire în acea zonă. Aplicarea foliarului Green Up omoară mușchiul, însă nu și sporii acestuia, de aceea irigarea corectă este esențială. Mușchiul uscat se va îndepărta prin scarificare agresivă și supraînsămânțare pentru îndesire.

Vă dorim spor la citit și pus în practică pentru o curte verde de tot!

Produse Recomandate

Fertilizant lichid gazon și plante Green Up - Verdetot.roIF0007L1Fertilizant lichid gazon și plante Green Up - Verdetot.roIF0007L5
Adaugă la favorite
Fertilizant lichid gazon și plante Green Up
Pret de vanzare 72,90 lei - 299,90 lei
Îngrășământ solid îndesire gazon Sprint N - Verdetot.roIS0004KG2Îngrășământ solid îndesire gazon Sprint N - Verdetot.roIS0004KG5
Adaugă la favorite
Îngrășământ solid îndesire gazon Sprint N
Pret de vanzare 69,90 lei - 239,90 lei
Îngrășământ solid Perfect Life - Verdetot.roIS0005KG2Îngrășământ solid Perfect Life - Verdetot.roIS0005KG20
Adaugă la favorite
Îngrășământ solid Perfect Life
Pret de vanzare 74,90 lei - 364,00 lei

Bara laterală

Blog categories

Această secțiune nu include în prezent niciun conținut. Adăugați conținut în această secțiune folosind bara laterală.

Recent Post

Această secțiune nu include în prezent niciun conținut. Adăugați conținut în această secțiune folosind bara laterală.

Blog tags